Dopravní systém silniční dopravy z pohledu bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích - Kozlovský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá problematikou bezpečnosti dopravního systému silniční dopravy. Zhodnocuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích České republiky a v zahraničí. Analyzuje faktory a technické aspekty související s bezpečností silničního provozu. Poslední kapitola obsahuje návrhy opatření, které směřují k posílení bezpečnosti dopravního systému.
Road transport system from the view of the traffic safety on road communications
Keywords: Road transport; road transport systems; accidents; traffic safety; road communications; statistics; silniční doprava; dopravní systémy; Nehodovost; bezpečnost; pozemní komunikace; statistiky