Možnosti outsourcingu základních IT služeb - Motyčková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce bude sloužit firmám jako příručka k outsourcingu základních IT služeb. Čtenářovi vysvětlí jednotlivé druhy outsourcingu a jeho výhody a rizika, aby mohl správně určit, zda je pro daný podnik outsourcing vhodný či ne. Příručka upozorní na činnosti, na které by se nemělo zapomenout před začátkem outsourcingového procesu a pomůže se zorientovat v IT službách, které dnešní trh nabízí. Pomocí praktického příkladu provede čtenáře všemi kroky outsourcingového procesu a přiloženým souborem umožní nahlédnout do rozhodovacího procesu, který vede k výběru nejvhodnějšího poskytovatele vybrané služby.
Possibility of the outsourcing of basic IT services
Keywords: outsourcing; IT services; handbook; decision-making process; request for proposal; contracts; IT služby; příručka; rozhodovací proces; poptávka; smlouvy