Informační systém Žádost o trasu v železniční dopravě - Filip, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá vytvořením informačního systému zajišťujícího dialog Žádost o trasu podle TAF/TAP TSI z pohledu dopravce. Teoretická část práce se věnuje analýze technických specifikací pro interoperabilitu se zaměřením na dialog Žádost o trasu, která slouží jako základ pro návrh robustního databázového modelu a vývoj informačního systému, při kterém byly využity technologie Hibernate ORM, Spring framework, Apache Wicket atp. Praktická část slouží k ověření navrženého řešení. Na závěr celého vývoje byly ověřeny možnosti provozu výsledné webové aplikace pomocí syntetických zátěžových testů.
Information system Path request in railway trainsport
Keywords: železniční doprava; Žádost o trasu; railway transport; path request dialog; TAF TSI; Java; Hibernate ORM; Spring framework; Apache Wicket