Zabezpečení informací a informačních toků na finančním úřadě typu B - Nováková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce mapuje situaci na jednom ze stupňů České daňové správy v oblasti bezpečnosti dat a jejich přenosu. V dokumentu jsou přiblížena základní pravidla bezpečnostní politiky daňové správy, na něž navazuje seznámení se stěžejním informačním systémem pro správu daní se zaměřením na ochranu dat v něm obsažených. Další část je pak věnována ostatním činnostem na finančním úřadu, které by mohly být významným faktorem z hlediska bezpečnosti dat, spolu se stručným obeznámením s jejich technickým a programovým zajištěním. Současně by měla tato práce napomoci ke zlepšení zabezpečení informací proti ohrožení z vnějšího prostředí, proto je v závěru označena oblast, ve které je dosavadní způsob ochrany nedostačující, spolu s návrhem na zlepšení stávající situace.
Information security and flow of information (dataway)in the tax office of type B
Keywords: Bezpečnost dat; Informační systémy; IS; Automatizovaný daňový informační systém; Česká daňová správa; Ministerstvo financí; finanční úřad