Mobilní robot vykonávající posloupnost pohybových příkazů - Říha, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce bylo sestrojit dvoukolový robot s příslušným řídicím systémem, který vykonává sekvenci pohybových příkazů. Každý příkaz zadává translační rychlost, úhel natočení, směr a dobu pohybu. Dále tyto funkce bude možné zřetězit do jedné trajektorie. Sestrojené zařízení se skládá z vývojového modulu Arduino Uno, dvou stejnosměrných motorů a jedním kolem volně, driveru DC motorů L293D a držáku baterií. Řídicí program je vytvořen v prostředí Arduino.
A mobile robot executing a sequence of motion commands
Keywords: mobilní robot; Arduino; plánování trajektorie; pohony robotů; kinematika dvoukolového robota; mobile robot; Arduino; trajectory planning; robot actuators; kinematics of a two-wheeled robot