Dopady investic ve vybraném regionu - Janoušková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je věnována vyhodnocení regionálních dopadů vybraných průmyslových zón, jež byly v minulosti podpořeny agenturou CzechInvest prostřednictvím Programu na podporu rozvoje průmyslových zón. Teoretická část se zabývá vymezením regionu, regionální politiky, ale důraz je kladen také na teoretické přístupy k regionální politice či na vymezení nástrojů rozvoje regionů. Praktická část této práce je poté věnována analýze a vyhodnocení regionálních dopadů vybraných průmyslových zón nacházejících se v Moravské Třebové a Svitavách.
Impacts of investments in the selected region
Keywords: regionální politika; rozvoj regionu; CzechInvest; průmyslová zóna; hospodářsky a sociálně ohrožená území; regional policy; regional development; CzechInvest; industrial zone; economically and socially threatened areas