Ekonomické charakteristiky vytápění vybraných objektů v prostředí rostoucích cen energií - Novotná, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřena na analýzu investic do úspor energií. V první části práce budou obsaženy aktuální podmínky a trendy v ČR a EU v oblasti vytápění objektů a dále možnosti, které mohou domácnosti využít při volbě vytápění, přičemž hlavní pozornost bude věnována tepelným čerpadlům. V další části bude provedena analýza investic do úspor energií u fiktivních domácností, analýza bude zohledňovat aktuální podmínky v ČR, tedy aktuální ceny energií.
Economic characteristics of the heating of the selected objects in an environment of rising energy prices
Keywords: energy; energetics; renewable resources; heat pumps; biomass; economy; energie; energetika; obnovitelné zdroje; tepelná čerpadla; biomasa; úspory