Význam cestovního ruchu pro rozvoj jednotlivých regionů České republiky - Hanušová, Andrea (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce nejen hodnotí význam cestovního ruchu v současné době, ale také ukazuje, že budoucnost cestování v ČR je v regionálním cestovním ruchu.
The importance of the travel movement for the development of individual regions of the Czech republik
Keywords: Cestovní ruch; Regionální politika; Euroregiony; legislativa; marketing cestovního ruchu; regiony cestovního ruchu v ČR; Chrudimsko