Bilance separace reakční směsi po transesterifikaci řepkového oleje - Hájek, Martin (Univerzita Pardubice, 2003)
Za optimálních reakčních podmínek byla provedena methanolýza řepkového oleje bezvodým methanolem za alkalické katalýzy hydroxidu draselného. Změnou podmínek při separaci je možné ovlivnit vlastnosti bionafty. Separace esterové a glycerolové fáze byla sledována spektrofotometricky.
Budget of separation reactionary mixtures after transesterification of rape oil
Keywords: řepkový olej; Bionafta; methanolýza; spektrofotometrická indikace; separace