NÁTĚRY ODOLNÉ VŮČI PŮSOBENÍ VYSOKÉ VLHKOSTI A VODY - Derahová, Darina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je psaná rešeršně-experimentální formou a zabývá se nátěry, které odolávají působení vysoké vlhkosti a vody. V první části jsou popisovány zásady pro provádění nátěrů odolných vůči působení vody a vysoké vlhkosti. Jsou zde charakterizována pojiva vhodná pro tyto nátěry. Dále jsou uvedeny a popsány pigmenty a pojiva vhodná pro hygienicky vyhovující nátěry. V závěru první části jsou uvedeny metody vhodné pro testování nátěrů vůči působení vody, vodných roztoků a vysoké vlhkosti. Druhá část je věnována experimentu. Zde jsou na vybraných vzorcích provedeny laboratorní zkoušky odolnosti nátěru.
COATINGS RESISTANT TO HIGH HUMIDITY AND WATER
Keywords: pojiva; pigmenty; metody testování; binders; pigments; methods of testing