Krátkodobá pracovní migrace na Aljašku - Peterková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce vychází z výzkumu sociálního prostředí zaměstnanců dané aljašské rybárny. Klade si za cíl zmapovat průběh pobytu ekonomických migrantů pracujících v této rybárně a poukázat na tento dynamický proces na základě vlastní zkušenosti autorky.
Short-term labour migration to Alaska
Keywords: Migrace; práce; Aljaška; rybářství; studenti; zahraničí