Vhodná edukace jako efektivní prostředek prevence poruch příjmu potravy pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol - Ondráčková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2023)
Teoretická část práce se zabývá problematikou poruch příjmu potravy, prevence a edukace a zároveň slouží jako podklad pro tvorbu edukačních materiálů. V praktické části práce je porovnávána efektivita vytvořených edukačních lekcí a je zjišťována informovanost žáků 8. a 9. tříd základních škol o poruchách příjmu potravy.
Appropriate education as an effective means of prevention eating disorders for pupils in the 8th and the 9th grades of elementary schools
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; prevence; edukace; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa; prevention; education