Atom transfer radikálová polymerizace iniciovaná vícefunkčními polyhalogenovanými iniciátory - Ritz, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce je věnována syntéze polyhalogenovaných vícefunkčních iniciátorů, připravených na bázi izokyanátové chemie, jejím užitím pro atom-transfer radikálovou polymerizaci styrenu či jeho směsi s 2-hydroxyethylmethakrylátem a následně pak pro přípravu blokových kopolymerů styrenu s terc-butylakrylátem jako prekurzorů amfifilních povrchově aktivních kopolymerů.
Atom transfer radical polymerization initiated by multifunctional polyhalogenated initiators
Keywords: polyhalogenované iniciátory; amfifilní kopolymery; blokové kopolymery; emulzní polymerizace