Netržní hodnocení vlivu stavby v CHKO - Adamičko, Radek (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou oceňování přírodních statků a služeb, s nimiž není obchodováno na veřejných trzích. V teoretické části jsou popisovány v současnosti známé hodnoty a metody oceňování environmentálních statků, aspekty trvale udržitelného rozvoje a stručný nástin průběhu EIA analýzy. V praktické části je prezentován pokus o ocenění části lokality CHKO Český ráj pomocí Hesenské metody a metody kontingentního hodnocení a srovnání jejich výsledků.
Non market value of influence of construction in Protected Natural Area
Keywords: environmentální statky; trvale udržitelný rozvoj; metody oceňování; oceňování přírody; posuzování vlivů na životní prostředí; EIA; ochrana životního prostředí; dotazníkové šetření; CHKO Český ráj