Významní členové rodu Divišů Čisteckých ze Šerlinku a jejich působení ve východních Čechách - Vrbová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá významnými osobnostmi z rodu Duvušů čisteckých ze Šerlinku, kteří působili témeř celý svůj řivot ve východních čechách. Jedná se především o bratry Ferdinanda Huga, Václava Nepomuka a Jana Vincence. Ferdinand byl městským lékařem v Sezemicích a zasloužil se o novou lékařskou terminologii. Václav byl významným historikem, archeologem a přednostou pardubické dráhy a Jan byl odborníkem pro chemický a cukrovarnický průmysl, vynálezce a spisovatel.
The Significant Members of the Family of Diviš Čistecký of Šerlink and their Activities in Eastern Bohemia
Keywords: Divišové Čistečtí ze Šerlinku; Východní Čechy