Využití terapeutické metody EEG biofeedback v resocializační pedagogice - Lelková, Anna (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá využitím terapeutické metody EEG biofeedback v resocializační pedagogice. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část práce nejprve představuje pojem resocializační pedagogika a poté vysvětluje čtenářům základní pojmy, jako jsou neurovědy, neurologie, neuropedagogika, neurotechnologie, EEG a biofeedback. Dále uvádí čtenáře do historie biofeedbacku a následně do současného stavu poznání. Praktická část je věnována pozorování, rozhovorům a analýze tréninkových jednotek. Cílem práce je zhodnocení možnosti využití metody EEG biofeedback v praxi resocializačního pedagoga.
Use of the therapeutic method of EEG biofeedback in resocialization pedagogy
Keywords: EEG biofeedback; biologická aktivita; neuropedagogika; resocializační pedagogika; EEG biofeedback; biological activity; neuropedagogy; resocialization pedagogy