Nelegální užívání grafických počítačových programů v akademickém prostředí - Tamáš, Sebastian (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálního užívání grafických počítačových programů v akademickém prostředí. Cílem práce bylo zjistit, do jaké míry se tento jev vyskytuje mezi studenty, jaké jsou jeho hlavní příčiny a navrhnout možná opatření ke snížení jeho výskytu. V teoretické části jsou definovány pojmy související s licencováním softwaru, autorským právem a rozdílem mezi komerčními a open-source programy.
Illegal Use of Graphic Software in the Academic Environment
Keywords: nelegální software; grafické programy; open-source; licence; softwarové pirátství; analýza; Blender; Adobe; Autodesk; illegal software; graphic software; open-source; licensing; software piracy; questionnaire survey; Blender; Adobe; Autodesk