Subjektivní vnímání fyzické atraktivity partnera - Labík, Marek (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá subjektivním vnímáním fyzické atraktivity protějšku z mužského pohledu. Jejím hlavním cílem je zjistit, jak muži na atraktivitu žen nahlížejí, jak ji vnímají, co podle nich znamená a co konkrétně muži na ženách preferují. Teoretická část je zaměřena na objasnění a vymezení pojmu atraktivita a její následných souvislostí a provázaností. Uvádím zde dvě dělení atraktivity na osobní, pod kterou bezesporu patří i charisma a fyzickou, kde se také zabývám atraktivitou tváře a péčí o vzhled, zmiňuji se o ideálech krásy napříč kulturami. Praktická část je tvořena na základě kvantitativního výzkumu, který vychází z odpovědí na výzkumné otázky uvedené v dotazníku, které jsem položil mužům ve věku od 20 do 40 let.
The subjective perception of partner´s attractiveness
Keywords: fyzická atraktivita; osobní atraktivita; ideál krásy; obličej; physical attractiveness; personal attractiveness; face; ideal of beauty