Podnik v období politické nestability - Zuchová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá podnikem, jeho obchodními aktivitami v období zahraniční politické nestability, analýzou rizik a návrhem konkrétních řešení. V první části práce je stručně definován podnik a nestabilní politická situace. Dále jsou popsány dva základní makroekonomické ukazatele. Na závěr této části je stručně vysvětlen průběh války na Ukrajině a momentální ekonomická situace v Rusku a na Ukrajině k roku 2023. Na tuto část navazují další tři části práce, ve kterých je představen konkrétní podnik a následně jsou analyzována rizika zkoumaného podniku a navrženy změny strategie vhodné pro zmiňovaný podnik.
The company in times of political instability
Keywords: podniky; politická nestabilita; inflace; hrubý domácí produkt; válka na Ukrajině; riziko; companies; political instability; inflation; gross domestic product; war in Ukraine; risk