Vyhodnocení opatření na zvýšení kvality a efektivnosti zasílatelských služeb ve firmě MESPEDO, s.r.o. - Essender, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Tématem diplomové práce je vyhodnocení opatření na zvýšení kvality a efektivnosti zasílatelských služeb ve firmě MESPEDO, s.r.o.. Firma se zabývá především mezinárodní dopravou, kterou obstarává svými dopravními prostředky, ale nabízí i další služby, jakou jsou logistika, skladování a celní služby. Nejdříve je v diplomové práci uvedena teorie týkající se dané oblasti a poté jsou uvedeny návrhy na zlepšení kvality. Mezi tyto návrhy na zlepšení kvality a efektivnosti zasílatelských služeb patří obnova vozového parku, nákup navigace do vozů, zlepšení propagace firmy vytvořením nových internetových stránek firmy a zavedení ISO norem.
Interpretation of disposal for improvement quality and effectiveness forwarding business serves in company MESPEDO, L.t.d.
Keywords: zasílatelské služby; Spedice; mezinárodní doprava; Logistika; Kvalita; Efektivnost