Reemigrace a integrace Čechů z rumunského Banátu po roce 1989 - Patrasová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá reemigrací a integrací českých krajanů z rumunského Banátu po roce 1989. Pozornost je věnována příčinám, které k reemigraci vedou. Cílem je rovněž zjistit míru a způsob adaptace reemigrantů na nové životní prostředí. Snahou je tedy určit faktory, které vedou k ne/úspěšnému začlenění do majoritní společnosti.
Re-emigration and integration of the Czechs from Romanian Banat after the 1989
Keywords: reemigrace; adaptace; Integrace; Banát; krajané; re-emigration; adaptation; Integration; Banat; countrymen