Zhodnocení implementace strategií udržitelnosti nadnárodních společností - Ghariba, Tamer (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce zkoumá implementaci strategií udržitelnosti vybraných nadnárodních společností. Využívá analýzu sekundárních dat z veřejně dostupných zdrojů, jako jsou výroční zprávy a oficiální webové stránky firem. Práce identifikuje klíčové faktory úspěšné implementace a navrhuje opatření pro zlepšení situace, včetně posílení transparentnosti a důvěryhodnosti v prezentaci strategií udržitelnosti. Přínosem je pochopení strategického přístupu firem k udržitelnosti a zdůraznění významu efektivní implementace pro jejich konkurenceschopnost a dlouhodobý úspěch.
Evaluation of the implementation of sustainability strategies of multinational companies
Keywords: udržitelnost; implementace strategií; nadnárodní společnosti; zhodnocení; environmentální odpovědnost; CSR; ekonomická udržitelnost; sledování výkonu; globalizace; podniková strategie; sustainability; strategy implementation; multinational corporations; evaluation; environmental responsibility; CSR; economic sustainability; performance monitoring; globalization; corporate strategy