Analýza mediálního sdělení pojednávající o seniorech z denního tisku - Kozlíková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se věnuje analýze mediálního sdělení pojednávající o seniorech v denním tisku. Cílem práce je zjistit, jak byla společnost v roce 2018 informovaná o tématech týkající sociální skupiny seniorů. Práce se také klade za cíl vytvořit obraz typického seniora zformovaný médiem. Základní metodou výzkumu je obsahová analýza vybraných textu z denních vydáních Mladé fronty DNES.
The Analysis of Media Messages Dealing with Old People from The Daily Press
Keywords: senioři; stárnutí populace; ageismus; české deníky; vliv médií; masová média; masová komunikace; seniors; aging population; ageism; Czech daily press; media influence; mass media; mass communication