Srovnávací studie text miningových nástrojů - Hrdlička, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou text miningových nástrojů a následným porovnáním včetně určení jejich výhod a nevýhod. Analýza text miningových nástrojů bude soustředěna do procesu extrakce informací, jakožto hlavního využití oblasti text miningu. Použitelnost těchto nástrojů bude ověřena na příkladě webovské stránky a textového souboru. Hlavním cílem práce je najít optimální alternativu. K porovnání alternativ byl zvolen program Criterium Decision Plus.
Comparative study of text mining tools
Keywords: information extraction; information retrieval; natural language processing; Text Mining; extrakce informací; vyhledávání informací; zpracování přirozeného jazyka; Clementine; GATE; RapidMiner; AHP