Vliv složení krystalové modifikace a tvaru částic výchozí suroviny na vlastnosti feritů jako antikorozních pigmentů pro nátěrové hmoty - Stržanovská, Simona (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá studiem vlivu složení krystalové modifikace a tvaru částic výchozí suroviny na vlastnosti feritů jako antikorozních pigmentů pro nátěrové hmoty. Byly připraveny epoxidové rozpouštědlové nátěrové hmoty pigmentované jednotlivými ferity. Ferit Zn byl dále použit do codouředitelné epoxidové pryskyřice a styrekakrylátové disperze. Na základě fyzikálně-mechanických a antikorozních účinností byly diskutovány vlastnosti nátěrových filmů.
Influence of constitution of crystal modification and form element of starting raw material on characteristics of ferrite like anticorrosive pigmentation for coating composition
Keywords: antikorozní pigmenty; antikorozní účinnost; ferity; pigmenty