Analýza vývoje porodnosti v závislosti na ekonomické situaci regionů České republiky - Seidl, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Tématem předkládané bakalářské práce je možnost využití matematické statistiky v ekonomických, demografických a sociálních oblastech. Práce analyzuje demografickou a ekonomickou situaci v rámci regionů České republiky. K tomuto využívá vývoje a vzájemné komparace různých vhodných statistických ukazatelů. Stěžejním tématem předkládané bakalářské práce je analyzovat a vyhodnotit možné souvislosti mezi výší porodnosti a ekonomickou situací v rámci stanovených regionů České republiky.
Analysis of the Birth-rate Development in Dependence on the Economic Situation of Regions of the Czech Republic
Keywords: časové řady; korelační analýza; Regresní analýza; testování statistických hypotéz; územní členění; time line; correlation analysis; Regression analysis; testing of statistic hypotheses; regional division