Přepravy nadměrných nákladů a nadrozměrné techniky ozbrojených sil České republiky a armád NATO - Pinďáková, Monika (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku přeprav nadměrných nákladů a nadrozměrné techniky. Pojem nadrozměrná přeprava představuje přepravu zvláště těžkých a nadrozměrných nákladů, které přesahují legislativně povolené limity. Teoretická část poskytuje základní obraz o nadrozměrné přepravě s využitím v ozbrojených silách ČR a NATO. Cílem praktické části je optimalizace přepravního procesu nadrozměrného nákladu ozbrojených sil ČR a armád NATO s následným vytvořením kalkulačního vzorce za účelem hodnocení nákladovosti dle účelu, vstupu pro nákladové plánování, sestavení rozpočtu a manažerské rozhodování.
NATO/Czech Armed Forces Large and Over-sized Loads and Equipment Transportation
Keywords: nadrozměrná přeprava; limitní rozměry a hmotnosti; ozbrojené síly České republiky; NATO; controlling; over-sized transportation; maximum dimensions and weight; Czech Armed Forces; NATO; controlling