Analýza zadluženosti krajů - Netolická, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu zadluženosti krajů v České republice. První kapitola popisuje kraje jako vyšší územně samosprávné celky. Druhá a třetí kapitola se zabývá obecnou charakteristikou rozpočtů krajských samospráv v České republice, jejich strukturou, příjmy a výdaji. Další dvě kapitoly se věnují celkovému hospodaření, vývoji zadluženosti krajských samospráv a možnostem její regulace. Získané poznatky jsou v závěru využity při analýze hospodaření a zadluženosti Pardubického kraje za období 2008 2012.
Analysis of debt counties
Keywords: Kraj; rozpočet kraje; příjmy; výdaje; hospodaření; zadluženost; regulace zadluženosti; region; region budget; incomes; expenditures; economy; indebtedness; debt control