Možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU subjekty územní samosprávy v období 2007 - 2013 - Sedláková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
První část diplomové práce je věnována regionální politice EU, fondům EU a strategickým programovým dokumentům. Hlavní část práce se zabývá operačními programy ČR na období 2007 – 2013, ze kterých mohou čerpat finanční prostředky územní samosprávné celky. V závěru diplomové práce je provedena analýza dotazníkového šetření zjišťující informovanost obcí o možnostech čerpání finančních prostředků z fondů EU v obcích na území NUTS II Severovýchod.
The possibilities of utilizing of financial resources from the EU funds by municipalities in the period 2007 - 2013
Keywords: Regional Policy; funds; European Union; operation programmes; Program of the Country Development; Regionální politika; fondy; Evropská Unie; Operační programy; Program rozvoje venkova