Analýza vhodných materiálů pro výstavbu energeticky úsporných domů z hlediska udržitelného rozvoje v rámci ČR - Zahrádková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou u nás dostupných stavebních materiálů, pro výstavbu nízkoenergetických domů. První část práce se zabývá hodnocením nízkoenergetických domů, izolacemi, tepelnými zisky a ztrátami. V druhé části jsou představeny jednotlivé produkty pro stavby domů. Třetí část je věnována analýze těchto materiálů, které jsou ohodnoceny bodovou metodou.
Analyse of suitable materials for the construction of energy-efficient homes in sustainable development in the CR
Keywords: nízkoenergetické domy; izolační systémy; energetická bilance staveb; tepelné zisky; tepelné ztráty; stavební materiály; stavební systémy; zděné domy; stavby na bázi dřeva; bodové ohodnocení; low energy houses; insulation systems; energy balance of buildings; heat gains; heat loss; building materials; building systems; brick houses; buildings based on wood; scoring