Využití strategické analýzy při mezipodnikovém srovnání - Bučková, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je věnována zpracování vybraných metod strategické analýzy pro tři vybrané podniky působící ve zpracovatelském průmyslu a následnému porovnání jejich současného působení na základě zjištěných výsledků. Práce také zahrnuje doporučení, na jaké oblasti by se podniky měly zaměřit, aby zlepšily současnou pozici.
Utilization of Strategic Analysis in an Intercompany Comparison
Keywords: strategická analýza; podnikové srovnání; zpracovatelský průmysl; SLEPT analýza; analýza okolí; konkurence; Porterův model pěti konkurenčních sil; finanční analýza; strategic analysis; intercompany comparison; manufacturing industry; SLEPT analysis; analysis of business environment; competition; Porter's five forces model; financial analysis