Viděno ženskýma očima. Moderní výtvarná a bytová kultura a životní styl na stránkách časopisů Ženský svět (1916-1930) a Eva (1928-1943) - Palkosková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na obsahovou analýzu příspěvků o výtvarné a bytové kultuře, architektuře, módě a životním stylu, uveřejněných v období mezi světovými válkami v časopisech Ženský svět a Eva. Věnuje se také historii Kruhu výtvarných umělkyň a reflexi jejich výstavní činnosti.
From a Woman's Point of View. Modern Visual and Housing Culture and Lifestyle in the magazines Ženský svět (1916-1930) and Eva (1928-1943)
Keywords: výtvarné umění; architektura; móda; časopisy; 1. polovina 20. století; gender; visual art; architecture; fashion; magazines; 1st half 20th century; gender