Analýza města Trutnov se zaměřením na životní prostředí s využitím obnovitelných zdrojů - Telková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou města Trutnov se zaměřením na životní prostředí s využitím obnovitelných zdrojů. Práce je rozdělena do pěti částí. První část se soustředí na profil města Trutnov. Druhá část hodnotí životní prostředí ve sledovaném území - zejména ovzduší, odpadové hospodářství, chráněná území, povodňový plán a v neposlední řadě významnou oblast území a to Krkonošský národní park. Třetí část se snaží přiblížit problematiku obnovitelných zdrojů, respektive spalování biomasy. Čtvrtá část popisuje současný stav využití biomasy k energetickým účelům. V páté části je popsána strategie města Trutnov s vlivem na životní prostředí.
Analyse the city Trutnov with focusing on environment and renewable resources
Keywords: Životní prostředí; obnovitelné zdroje; biomasa; energetické účely; rozvojové strategie; Environment; renewable resources; biomass; energy purposes; development strategies