Mapování problematických lokalit ve Dvoře Králové nad Labem - Vébrová, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této práce je mapování problematických vyloučených částí města Dvůr králové nad Labem. Chci zjistit důvody jejich vzniku a výběru těchto lokalit pro habitaci sociálně vyloučenými občany. Práce se opírá o teoretická východiska antropologie města. Získané poznatky jsem aplikovala na historicky, geograficky a demograficky podobné město a hledat shody ve vyloučených lokalitách.
Mapping of a problematic locations of Dvůr Králové nad Labem
Keywords: social exclusion; social exclusion areas; localities; Dvůr Králové nad Labem; Jaroměř; sociální vyloučení; sociálně vyloučené lokality; lokality