Určení počtu světlo-absorbujících částic a chemického modelu komplexotvorné rovnováhy těžkých kovů s některými sulfazoxiny - Čapek, Jindřich (Univerzita Pardubice, 1999)
Určování počtu světlo-absorbujících částic ze spekter metodou hlavních komponent. Hledání vhodných metod hlavních komponent. Hledání chemického modelu komplexotvorné rovnováhy SNAZOXu, Naftylazoxinu 6S, Ortho-, META- a PARA-CAPAZOXu s ionty kovů Cd2+, Co2+, Cu2+, Ni2+, Pb2+ a Zn2+ pomocí nelineární regrese.
Determination of a number of light-absorbing species and a model of complex-forming equilibria of metal with some sulphonephtaleins
Keywords: metoda hlavních komponent; absorbanční matice; nelineární regrese; chemické modely; reakční produkty; komplexotvorné rovnováhy; sulfoazoxiny