Základní zásady trestního řízení v demokratickém státě - Toman, Martin (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor provádí rozbor problematiky základních zásad trestního řízení, jejich významu, systému. Uvádí případ porušení těchto zásda orgány činnými v trestním řízení.
Basic principles of criminal proceeding at democratic state
Keywords: trestní řád; trestní právo; Ústava České republiky; Listina základních práv a svobod; obhajoba; ochrana práv; presumpce neviny; Spolupráce