Vibrodiagnostika pohonu autobusu Scania - Škarydová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2011)
V teoretické části je popsána metodika měření vibrací a hluku a jejich využití v technické diagnostice. Dále je zde navrhnut způsob měření vibrací na převodovce a diferenciálu autobusu SCANIA a orientační měření hlučnosti pohonu autobusu. Měření je realizováno u pěti autobusů stejného typu. Naměřené hodnoty jsou analyzovány vzhledem ke zjištěným informacím o provozu a údržbě jednotlivých autobusů. V závěru práce je doporučení, zda je možné pomocí vibrodiagnostiky zjišťovat aktuální technický stav autobusů.
Vibrodiagnostics of Scania bus gearing
Keywords: vibrace; hluk; vibrodiagnostika; FFT; diagnostika pohonu; vibration; noise; vibrodiagnostics; gearing diagnostics