Cestovní ruch jako jedna z forem migrace ve východních Čechách se zaměřením na Pardubický kraj - Sezemská, Dana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se věnuje problematice cestovního ruchu ve východních Čechách se zaměřením na Pardubický kraj. Popisuje současný stav cestovního ruchu v ČR a ve východních Čechách. Anylýza byla prováděna prostřednictvím terénního šetření a rozhovoru. Byly zjišťovány názory na stav cestovního ruchu v kraji a možnosti rozvoje tohoto odvětví prostřednictvím "Programu rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Východní Čechy 2003". V závěru jsou zveřejněny výsledky šetření.
Tourism as one of the forms of migration in east Bohemia with a view to Pardubice region
Keywords: Cestovní ruch; Regionální politika; Regionální rozvoj; turistika; východní Čechy; Pardubický kraj; Migrace; dotazníkové šetření