Rozvod očima dítěte - Hejděncová, Klára (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám otázkou, jak děti rozvod vnímají, prožívají a chápou. Charakterizuji období rozvodu, a co ovlivňuje dětskou psychiku. Popisuji pocity dospělých a jejich výchovy během a po rozvodu. Cílem praktické části je zjistit, co děti cítily během rozvodu nebo jaký mají názor na rozvod samotný. Kvantitativní výzkum byl proveden pomocí metody dotazníkového šetření na základních školách v Pardubicích.
Divorce through the Eyes of a Child
Keywords: rozvod; děti; rodiče; emoce; chování; divorce; children; parents; emotion; behaviour