Role pojišťovacího makléře a agenta v oblasti zprostředkování pojištění - Čarná, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na pojišťovací sféru v České republice. Obsahuje základní informace o vzniku pojišťovnictví, o pojišťovnách, pojistných smlouvách a především o pojišťovacích zprostředkovatelích. V práci je uveden přehled zprostředkovatelů pojištění působících na české trhu, jejich činnost, jejich výhody a nevýhody. Ovšem jejím hlavním tématem jsou pojišťovací makléři a pojišťovací agenti, kde je nejen rozšířen rozsah jejich činnosti, ale především je řešena otázka správného výběru.
Role of insurance broker and agent in the sphere of insurance mediation
Keywords: pojišťovací zprostředkovatelé; Pojišťovnictví; Pojišťovny; pojišťovací makléř; pojišťovací agent; pojistné smlouvy; insurance brokers; insurance industry origins; insurance companies; insurance broker; insurance agent; insurance contracts