Poetika Milorada Paviće v české literární kultuře - Beran, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce je zachytit poetickou tvorbu v románech srbského autora Milorada Paviće. Předmětem bádání jsou tedy romány Chazarský slovník: Lexikonový román o 100 000 slovech; Vnitřní strana větru a Papírové divadlo. V první části práce jsou představeny některé údaje ze života tohoto autora, dále je zde přiblížena jeho tvorba a autorský styl. Následující část práce obsahuje stručný přehled o vývoji srbské kultury. Seznámíme se také s pojmy srbská postmoderna a poetika.
Poetics by Milorad Pavić in Czech Literary Culture
Keywords: Pavić, Milorad; poetika; postmoderna; srbská literární kultura; Chazarský slovník; Vnitřní strana větru; Papírové divadlo; Pavić, Milorad; poetics; postmodern literature; Serbian literary culture; Dictionary of the Khazars; Inner Side of the Wind; Paper Theatre