Hodnocení environmentálních dopadů přeshraničního přenosu znečišťujících látek ovzduší - Víchová, Alena (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem práce je zhodnotit, do jaké míry se mohou zahraniční zdroje znečišťujících látek ovzduší podílet na imisní situaci v příhraničních regionech ČR. Práce bude obsahovat analýzu kvality ovzduší a souvisejících faktorů za vybraný region, na základě zvolených metod pak zhodnotí, zda a do jaké míry může být kvalita ovzduší ovlivněna i zahraničními zdroji znečištění.
Rating of environmental impacts cross-border transmission air pollutants
Keywords: znečištění; ovzduší; klimatické podmínky; polétavý prach; směr větru; pollution; atmosphere; climate conditions; particulate matter; wind direction