Architektura řešení pro řízení přístupu uživatelů k jednotlivým prvkům komplexní WWW aplikace - Zechmeister, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na vývoj architektury pro řízení přístupu uživatelů k jednotlivým částem a datům ve webové aplikaci. Hovoří obecně o problematice řízení přístupu uživatelů. Zaměřuje se na technologie databázového serveru Oracle, konkrétně na některé konstrukce. Součástí práce je vlastní aplikace pro správu struktur architektury a skripty pro vytvoření databázových objektů.
Architecture of solution for managing user access to the different components of complex web application
Keywords: řízení přístupu; rbac; mac; dac; oracle; pl/sql; sql; hierarchické dotazy; access control; hierarchical queries