Pracovní a sociální rehabilitace u osob s roztroušenou sklerózou - Kašparová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je věnována problematice pracovní a sociální rehabilitace u osob, které trpí roztroušenou sklerózou. Práce je členěna do dvou částí. Teoretická část je věnovaná jak problematice RS, tak službám, které mohou osoby s RS v rámci pracovní a sociální rehabilitace využívat. Tyto informace byly zpracovány na základě studia odborné literatury. Výzkumná část vyhodnocuje data, která byla získána technikou dotazníkového šetření mezi osobami, které trpí roztroušenou sklerózou.
Work and social rehabilitation for persons suffering from Multiple sclerosis
Keywords: roztroušená skleróza; autoimunitní onemocnění; pracovní rehabilitace; sociální rehabilitace; osobní zkušenost; multiple sclerosis; autoimmune diseases; work rehabilitation; social rehabilitation; personal experience