Konstrukční a výrobní dokumentace zkušebního stavu pro diagnostiku tlumičů kolejových vozidel - Kolář, Ivan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá návrhem zařízení pro zkoušení hydraulických tlumičů. Obsahuje rámcové shrnutí teorie zkoušení tlumičů a přehled existujících zkušebních zařízení. Dále obsahuje analytický rozbor navrženého zařízení a některé pevnostní a životnostní výpočty.
Construction and assembly documentation of a device of testing hydraulic shock-absorbers of rolling-stock
Keywords: železniční doprava; kolejová vozidla; tlumiče; zkušební zařízení; zkoušení; návrhy