Management virtuálních týmů - Kutilová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá managementem virtuálních týmů, které se v dnešní globální ekonomice stávají stále běžnější formou fungování organizace. Virtuální týmy jsou tvořeny lidmi, kteří pracují společně, ale nacházejí se i v různých geografických lokalitách. Komunikují a spolupracují pomocí online nástrojů, jako jsou videokonference a aplikacích Google Meet, Zoom, Jitsi nebo MS Teams. Cílem této diplomové práce je analyzovat řízení těchto týmů a za pomoci modelové firmy identifikovat jejich výhody, nevýhody, vhodné nástroje a technologie a postupy pro řízení těchto virtuálních týmů. Práce by měla být užitečným zdrojem pro manažery a členy virtuálních týmů, kteří chtějí zlepšit efektivitu a produktivitu své práce.
Management of Virtual Teams
Keywords: virtuální tým; komunikace; technologie; řízení; moderní organizace; virtual team; communication; technology; management; modern organization