Vyhledávání souběžných a nejdelších jízdních cest v modelech kolejové železniční infrastruktury - Kopecký, Martin (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zabývá vyhledáváním souběžných a nejdelších jízdních cest v modelech kolejové železniční infrastruktury. Práce je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na popis modelu kolejové železniční infrastruktury a základních principů hledání souběžných a nejdelších cest. Dále jsou popsány existující metody a algoritmy pro řešení uvedených úloh a jejich uplatnění v praxi. Druhá část je zaměřena na prezentaci praktického řešení. Popisuje samotný nový algoritmus, jeho implementaci, uživatelské rozhraní a aplikaci na reálných modelech železniční infrastruktury. Získané výsledky jsou následně porovnány.
Searching for simultaneous and longest track routes within railway infrastructure models
Keywords: model infrastruktury; souběžné jízdní cesty; nejdelší jízdní cesta; algoritmy hledání cest; railway infrastructure; simultaneous routes; longest route; route-finding algorithms