"Kdo jsem?" Taylor a Williams o významu osobní identity - Greifová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se věnuje pojetí osobní identity u Charlese Taylora a Bernarda Williamse. V první části se zabývá Taylorovým pojetím identity a pojmem ideálu autenticity. Druhá část obsahuje Williamsovo pojetí osobní identity, a ve třetí části se zabývá Taylorovým pojetím uznání a Williamsovým pojetím sociální identity.
"Who am I?" Taylor and Williams on the Significance of Personal Identity
Keywords: ideál autenticity; osobní identita; projekt; sociální identita; uznání; ideal of authenticity; personal identity; project; social identity; appreciation