Kvalita péče ve zdravotnickém zařízení následné péče - Gorčíková, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Ve své diplomové práci se soustředím na kvalitu zdravotní péče a možnosti jejího hodnocení v zařízení následné péče. Práce se skládá z části teoretické a výzkumné. Cílem teoretické části bylo zaznamenat již zjištěné poznatky týkající se především kvality zdravotní péče, možností sledování a hodnocení kvality ve zdravotnictví a koncepce následné lůžkové péče. Ve výzkumné části práce bylo stěžejním bodem pro její vypracování vytvoření nestandardizovaného dotazníku. Tento byl následně v praxi ověřen, jako nástroj pro hodnocení kvality peče v zařízení pro následnou péči. Testování vhodnosti dotazníku bylo uskutečněno na základě provedeného dotazníkového a kontrolního šetření. Byla stanovena výzkumná otázka, jejímž cílem bylo zjistit, zda mezi výsledky dotazníkového a kontrolního šetření existují statisticky významné rozdíly. V konečné fázi výzkumu byla provedena evaluace dotazníku a na jejím základě navržen postup pro další využití dotazníku do budoucna. Druhotným přínosem práce se staly výsledky vlastního výzkumu kvality péče v zařízení následné péče. Tato data přinesla podrobný přehled o tom, jak pacienti poskytovanou péči v daném zařízení hodnotí a vnímají.
Quality of Care at Follow-up Care Treatment Center
Keywords: quality; follow-up care; questionnaire; evaluation; kvalita; následná péče; dotazník; evaluace