Zvýšení efektivity přepravy zásilek DHL Express s ohledem na sezónnost - Svoboda, Marek (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce pojednává o přepravě zásilek firmou DHL Express. Charakterizuje portfolio nabídky služeb a zkoumá sezónní trendy poptávky. Analyzuje vliv sezónnosti na efektivitu přepravy zásilek. Na základě provedené analýzy autor došel k závěru, že s ohledem na sezónnost lze efektivitu přepravy zvýšit a navrhuje několik opatření, která by k tomu měla vést.
Efficiency enhancement of shipments transportation conducted by DHL Express with regard to the seasonality
Keywords: efektivita; expresní služba; poptávka; přeprava; sezónnost; zásilka; efficiency; express service; demand; Transportation; seasonality; shipments